#189585
Adopteer een dier

Adopteer een dier

Uniek registratieplatform voor dierenasielen en verzamelsite voor dierenliefhebbers

Belgische dierenasielen beschikten tot voor 2017 niet over een uniform platform voor de registratie en opvolging van binnengebrachte dieren. Dat veranderde nadat Faromedia op vraag van één specifiek asiel een beveiligd webplatform had gebouwd. Dat werd vervolgens opgepikt door de FOD Dierenwelzijn. In een tweede fase volgde een verzamelwebsite waarop dierenliefhebbers hun keuze kunnen maken uit alle geregistreerde dieren.


Bezoek de website

Beveiligd online platform

In 2017 bouwden we op vraag van dierenasiel Ganzeweide uit Koksijde een inventarisatieplatform op maat: Kudos Pets/Animal Shelter. Dat is een beveiligd online logboek (ontwikkeld in Laravel) waarop het dierenasiel alle informatie over de binnenkomende en uitgaande dieren kan bijhouden. Op basis van hun login kunnen medewerkers zo niet alleen snel de fysieke gegevens van een specifiek dier opzoeken, maar ook het geneeskundig verleden en de eventuele ziektes zijn zo centraal toegankelijk. Een beetje vergelijkbaar met het Elektronisch Medisch Dossier, maar dan voor dieren.

#ffffff

Uitbreiding naar alle dierenasielen

De gebruiksvriendelijkheid en de efficiëntie van dit innovatieve platform trokken niet veel later de aandacht van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts. Wat aanvankelijk begon als een lokaal project groeide zo uit tot een federaal project. Alle dierenasielen kwamen namelijk in aanmerking voor een subsidie om ook hun asiel te koppelen aan het door Faromedia ontwikkelde platform. Hét bewijs van de functionaliteit en het nut van deze door ons ontwikkelde webapplicatie.

#ffffff
#e8e8e8

Op 4 oktober 2018 gingen we nog een stap verder met de lancering van www.adopteereendier.be. Deze unieke, publieke verzamelsite is het vervolg op het platform dat enkel voor de dierenasielen zelf toegankelijk is. Voortaan kan ook de dierenliefhebber op een snelle manier het aanbod van alle dierenasielen doorzoeken. Onze technici bouwden de koppeling tussen de achterliggende databank en de openbare website. Bovendien heeft elk asiel ook technisch de mogelijkheid om de dieren uit het platform op hun eigen website te tonen. Een beestig interessante toepassing dus!

In detail met ons kennismaken tijdens
een vrijblijvend gesprek

Contacteer ons